foto: Wielercafes.nl

Op bezoek bij: Parijs is nog ver

Laatste update: 12 augustus 2024, 14:18 uur
Laatste update: 12 augustus 2024, 14:18 uur
Door: Ambassadeur Koen
Ambassadeur van Wielercafes.nl

De voorspellingen waren niet al te best: grote, onvoorspelbare hoeveelheden regen in het vooruitzicht. Het is vergelijkbaar met dat je vrienden naar het café willen, maar jij niet echt. Toch weet je dat het gezellig is zodra je er bent. In deze situatie was ik de enthousiaste vriend en Rob de twijfelaar.

“Thuisblijvers hebben altijd ongelijk..”

Bij terugkomst concludeerden we echter dat we genoten hadden van een prachtige rit. De Achterhoek is voor velen misschien niet direct tot de verbeelding sprekend, maar de glooiende accenten, perfecte wegen en uitgestrekte velden maken het zeker de moeite waard om hier eens naartoe te gaan. De aanleiding van vandaag was echter niet de Achterhoek zelf, maar het bezoek aan twee wielercafés. Hierbij mijn eerste ervaring met wielercafé Parijs is nog ver in Doetinchem.

Voorbereiding

Dit wielercafé stond al een tijd bovenaan mijn lijst. Het is een zeer actief wielercafé waar veel wordt georganiseerd, zoals groepsritten en trainingssessies. Op de website vind je allerlei wielergerelateerde informatie en handige links naar andere sites voor wielerliefhebbers. Ook op de Facebook-pagina staan aankondigingen en impressies van het café.

Pauzeren

Net buiten het centrum van Doetinchem ligt dit authentieke wielercafé, waar de passie voor wielrennen vanaf spat. Zodra je binnenstapt, voel je de rijke wielerhistorie met de muren vol wielershirts van oude ploegen en de uitgebreide wielerbibliotheek met prachtige boeken. Het interieur ademt een sfeer van nostalgie en liefde voor de sport. De bediening was uiterst vriendelijk, hoewel we de eigenaar niet hebben ontmoet. De koffie was goed en het appelgebak heerlijk. Het café doet denken aan The Cyklist in Eindhoven, maar is iets minder authentiek en oogt wat rommeliger.

Conclusie

Parijs is nog ver hoort zeker bij de top van echte wielercafés. Hier draait het niet alleen om koffie en sfeer, maar vooral om nostalgie en passie voor wielrennen. De beleving is hier echt uniek; het voelt alsof je een stap terug in de tijd zet en de gloriedagen van het wielrennen herbeleeft. Als je in de Achterhoek bent of een echt wielercafé wilt bezoeken, ga dan zeker langs bij Parijs is nog ver. Of je nu op een rustige herstelrit bent of je benen wil testen in de heuvels, dit café is een perfecte stop.

Door Ambassadeur Koen
Ambassadeur van Wielercafes.nl

Deel dit bericht:

Facebook
X
WhatsApp
Email
Laatste stories
Andere stories

Andere stories

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.