foto: Chur

Profwielrenner verruilt carrière voor eigen wielercafé

Laatste update: 7 oktober 2024, 10:55 uur
Laatste update: 7 oktober 2024, 10:55 uur

Wielrenners hechten vaak veel waarde aan een prettige pauzeplek met goede koffie. Dat geldt ook voor profwielrenners. Vaak zijn zij ook na hun carrière als profwielrenner nog voorstander van een lekker bakkie. Zo ook Ramon Sinkeldam, die deze week zijn laatste profkoers reed. In de laatste periode van zijn carrière trof hij al voorbereidingen voor zijn volgende uitdaging: een eigen wielercafé.

Samen met twee vrienden Mats en Dean is Ramon Sinkeldam al maanden bezig met alle voorbereidingen voor een eigen wielercafé genaamd Chur. De uit Zaandam afkomstige oud-profwielrenner en oud-ploeggenoot van Mathieu van der Poel verruilde zijn wielercarrière deze week voor een eigen wielercafé.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: @ramonsinkeldam

foto: @ramonsinkeldam

Apotheek

Als locatie is gekozen voor de voormalige apotheek aan de Scharlo 41 in Alkmaar. In het pand van 185 m² hebben de drie heren het nieuwe wielercafé Chur gevestigd. Hier kun je een nieuwe sportieve fiets aanschaffen, deze laten onderhouden en laten repareren. Daarnaast is er ook gedacht aan fietskleding, -onderdelen en -accessoires.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: fundainbusiness

foto: oozo

De mannen achter Chur

Aan het roer van het gloednieuwe wielercafé in Alkmaar staan drie mannen.

Ramon Sinkeldam
In zijn dertien jaar als profwielrenner reed hij onder andere voor het Rabobank Continental Team, Argos-Shimano(/Team Sunweb), Groupama-FDJ en Alpecin-Deceuninck. In 2017 was hij de snelste in het Gelderse ‘s Heerenberg tijdens het NK Wielrennen. Begin oktober van dit jaar reed hij zijn laatste koers als profwielrenner. Als koffieliefhebber zal hij zelf ook regelmatig bij het koffieapparaat te vinden zijn.

Mats Lentjes
Mats is iemand met zowel koerservaring op de weg als in het zand. Mede dankzij zijn tijd als fietstechnicus bij Schilder Tweewielers in Alkmaar sleutelt hij graag aan zijn fiets waarbij hij voor perfectie gaat.

Dean Sombroek
Als mountainbiker en downhiller is Dean zeer technisch op de fiets. Ook hij was jarenlang monteur bij Schilder Tweewielers en is hij dus ook naast de fiets zeer technisch aangelegd.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Cor Vos

foto: Chur

Merken

In de zaak tref je diverse bekende merken aan uit de wielerwereld aan. Zo vind je er fiets onderhoudsproducten van Cyclon, fiets- en casual kleding van Etxeondo, de wielersokken van Sockeloen en koffiebonen van het Rotterdamse ‘Man met bril koffie’. In het La Marzocco-koffieapparaat van Alleborgh worden deze koffiebonen tot een ultiem bakkie koffie gemaakt. Aan de muur vind je de gesoigneerde kledinghangers van Tons.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Chur

foto: Tons

Barista

De drie heren zijn nog op zoek naar een echte Barista. Hiervoor plaatsten zij een oproep op social media. Uit de reactie die hierop volgden worden dezer dagen gesprekken gevoerd. De verwachting is daarom dat ze in afzienbare tijd een extra lid van de crew kunnen presenteren.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: @boyedgar

foto: Chur

Opening

Momenteel is het wielercafé al te bezoeken, maar nog niet helemaal af. Deze week waren al de eerste gasten in de zaak te vinden tijdens een besloten opening, waar vrienden en familie aanwezig waren.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Chur

foto: Chur

Officiële opening

De officiële opening van het gedeelte met alle fietsen is gepland op dinsdag 8 oktober, tijdens de lokale feestdag ‘Alkmaars Ontzet’. Het horeca gedeelte zal iets later een officiële opening krijgen.

Deel dit bericht:

Facebook
X
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.