Wielercafes.nl

Officieel geopend: Village Départ

Laatste update: 17 juni 2024, 13:53 uur
Laatste update: 17 juni 2024, 13:53 uur

Op zaterdag 15 juni is Village Départ in Schijndel officieel geopend. Onder toeziend oog van de aanwezige bedrijfspartners, familie en pers nam wethouder Johan van Gerwen het startpistool in de hand. Het eerste echte wielerdorp van Nederland werd door de wethouder toepasselijk uit de startblokken geschoten.

De naam van dit gloednieuwe wielerdorp verwijst naar de dagelijkse vertrekplaatsen in de Tour de France. Men kan in Schijndel voortaan terecht voor zowel horeca als verblijf. Dit sluit naadloos aan bij de plannen die de Gemeente Meierijstad heeft om rondom de Vlagheide meer recreatieve voorzieningen te gaan realiseren.

De tekst gaat onder de foto verder

Wielercafes.nl

Wielercafes.nl

Initiatiefneemster Geertje Gloudemans gaf de aanwezige gasten afgelopen zaterdag een inkijkje in de aanloop van 4,5 jaar naar deze speciale dag. Van eerste idee tot aan de opening van het wielercafé aan de voet van een wielerberg, met alle partijen die hierbij in beeld zijn gekomen.

De tekst gaat onder de foto verder

Wielercafes.nl

Wielercafes.nl

Officieel geopend

Eenmaal buiten werd het officiële gedeelte afgerond met een toepasselijk startschot, dat werd gelost door wethouder Johan van Gerwen.

De tekst gaat onder de foto verder

Social Ride

Vanaf zondagochtend 16 juni is Village Départ geopend voor het grote publiek. Deze open dag werd, hoe kan het ook anders, ingeluid met een fietstocht. Verdeeld over diverse groepen vertrokken er een honderdtal wielerliefhebbers op hun tweewielers voor hun fietstocht door de directe omgeving.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Sem van der kallen

foto: TV Schijndel

Unieke locatie

De locatie is ideaal voor zowel de recreatieve fietser als de fietser die op zoek is naar wat meer avontuur. Gelegen te midden van prachtige groene natuur is Village Départ een ideale startlocatie voor een fietstocht. Behalve genieten van een lunch of diner in wielercafé ‘De Koers’ kan men hier ook douchen, de koers volgen, vergaderen, overnachten en is er zelf de mogelijkheid om je eigen eiland te huren. Alles om te onthaasten en bourgondisch te genieten waarbij je van alle gemakken wordt voorzien.

De tekst gaat onder de foto verder

Wielercafes.nl

foto: Hanneke van der Velden

Zelf ontdekken

Tijdens het openingsweekend werd bekend gemaakt dat Village Départ 7 dagen per week geopend zal zijn. De exacte openingstijden vind je terug op de cafépagina van het wielercafé.

Zoek jij een mooi moment om dit nieuwe wielercafé te bezoeken? Schrijf je dan vanaf 28 juli in voor Rondje Wielercafes in de Vuelta. Deze toertocht wordt op 8 september 2024 verreden vanaf het nieuwe wielercafé in Schijndel.

Deel dit bericht:

Facebook
X
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.