foto: Algemeen Dagblad

Nieuwe start: Fausto in Frankrijk

Laatste update: 28 mei 2024, 10:44 uur
Laatste update: 28 mei 2024, 10:44 uur

Aan het begin van het wielerseizoen hadden Jan-Luc en Elske Coenen minder leuk nieuws: hun wielercafé Fausto in Schoonhoven zou helaas moeten stoppen, vanwege de verkoop van het wielercafé en de stadscamping aan een nieuwe eigenaar. Gelukkig hebben wij nu mooier nieuws. Na een korte periode van reizen en zelf vakantie vieren, opent het ondernemerskoppel de kleinschalige camping ‘Via Fausto’ in Frankrijk.

Daags na de overdracht van Fausto Bike & Coffee en de stadscamping in Schoonhoven, was het oorspronkelijke plan om een paar maanden te reizen met de camper. Samen even weg en zelf genieten van de zomerperiode met een goede kop koffie op het terras. Oud-eigenaren Jan-Luc en Elske begonnen hun reis in Frankrijk, waar ze verschillende campings bezochten, puur om te proeven of de Franse cultuur hen zou bevallen.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Facebook Fausto

Camping Via Fausto

Na een avondje in een prachtig chateau werden ze door de dame achter de receptie gewezen op een camping in Crozon-sur-Vauvre van twee Nederlanders, die te koop stond. Deze camping lag toevallig op de route naar huis. Jan-Luc en Elske besloten er eens een kijkje te nemen, stapten er over de ketting en keken er eens goed rond. De vonk sprong hier direct over. Na een korte bedenktijd besloten ze uiteindelijk om een bod te doen op de camping. Enkele dagen later kwam het goede nieuws: hun bod was geaccepteerd en na amper een week op vakantie in Frankrijk hadden ze al een camping gekocht.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Facebook Fausto

Hart van Frankrijk

Een idyllisch plekje moet het worden, Camping Via Fausto in Crozon-sur-Vauvre (12 Rue Principale), een gemeente in het Franse departement Indre (regio Centre-Val de Loire). De heuvelachtige regio in het geografisch hart van Frankrijk is nog vrij onbekend voor fietsers, maar Jan-Luc herkent talloze mogelijkheden voor mooie wielren- en mountainbikeroutes voor avontuurlijke fietsfanaten. Het terrein heeft een prachtige ligging waar de stilte heerst en kraanvogels landen.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: AD

Jan-Luc ziet de mogelijkheden voor safaritenten helemaal voor zich, met het terrein dat nu nog overwoekerd is door braamstruiken en gras, maar over een paar maanden een zalige vakantiebestemming zal zijn. Eén ding is zeker: deze ervaren ondernemers zullen hun schouders eronder zetten om ook van deze camping weer een paradijs te maken voor de wielerhebber, zoals zij dat eerder ook in Schoonhoven hebben laten zien.

Ga jij deze zomer een bezoekje brengen aan Camping Via Fausto in Frankrijk? Maak dan een leuke foto en deel hem met @wielercafes op Instagram!

Deel dit bericht:

Facebook
X
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.