foto: Frank de Roo

Nieuw: Lekzijde in Schoonhoven

Laatste update: 15 oktober 2024, 16:00 uur
Laatste update: 15 oktober 2024, 16:00 uur

Jarenlang was het wielercafé Fausto dat het campingleven in Schoonhoven combineerde met een eigen wielercafé. Maar sinds 15 maart 2024 kent het terrein bij de stadscamping twee nieuwe eigenaren en wordt er ook gewerkt aan een nieuw wielercafé op dezelfde plek: Lekzijde.

De naam Lekzijde verwijst naar de locatie van het wielercafé: aan de zijde van de rivier de Lek. Hier wordt het oude wielercafé omgebouwd tot een eigentijds wielercafé waar de nodige modernisering en verduurzaming doorgevoerd gaat worden.

,,Als eerste beginnen we met het aanleggen van laadpalen voor elektrische auto’s.”, geven de nieuwe enthousiaste eigenaren aan.

De tekst gaat onder de foto verder

Wielercafes.nl

Wielercafes.nl

Eigenaren

Nieuwe eigenaren van zowel het wielercafé, de camping als de jachthaven op het terrein in Schoonhoven zijn vanaf 15 maart 2024 Ken Tang en Ada Su.

Ken (53) is afkomstig uit HongKong, woont in Purmerend en is eigenaar van een transportbedrijf in Vijfhuizen. Hij ontdekte onlangs het kamperen door met zijn zelf omgebouwde camper op reis te gaan. “Dit wekte mijn interesse in deze vorm van recreëren”, laat hij in een reactie weten.

Ada is woonachtig in Leidschendam en de nicht van Ken en gaat het dagelijkse beheer van de camping doen. ,,Ik heb veel ervaring in de horeca en het leiden van een bedrijf. Ik wil hier een plek van maken waar je tot rust kunt komen. We willen ook buitensporten voor gezinnen en kinderen opzetten.’’, laat Ada weten.

Het vertrouwen van de oud-eigenaren van het terrein kregen ze al: ,,We hebben er alle vertrouwen in dat onze opvolgers op een prettige manier de activiteiten voortzetten.”, aldus oud-eigenaar Jan-Luc.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Frank de Roo

Plannen

Omdat zowel Ken als Ada nog niet veel ervaring heeft in de wielersport is hun plan om diverse wielercafés te gaan bezoeken. Hierdoor krijgen ze een betere indruk van de wielersport en kunnen ze hun eigen wielercafé een passende invulling geven.

Het wielercafé komt op de plek waar op dit moment het huidige pand ook gevestigd is. De gehele ruimte zal worden vormgegeven als wielercafé.

Buiten komen er fietsenrekken, zodat sportievelingen hun tweewieler vlakbij kunnen stallen. Dit zal aan de noordkant van het wielercafé zijn.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Frank de Roo

Wielercafes.nl

Aan de zuidkant van het pand wordt flink uitbreid. Hier zal een groot overdekt terras komen met uitkijk over de haven en de Lek. Hiermee maken ze een duidelijke scheiding van het wielercafé en een restaurant.

In het pand aan de oostzijde van het wielercafé wordt een grote keuken gerealiseerd. De plannen zijn om hier een open keuken van te maken, zodat mensen op het nieuwe overdekte gedeelte zo precies kunnen zien wat er in de keuken gebeurd.

De tekst gaat onder de foto verder

Een werkplaats komt er vooralsnog niet. Hiervoor is de kennis momenteel niet aanwezig, laat de familie weten aan Wielercafes.nl. Ook andere verwijzingen naar de wielersport blijven vooralsnog uit. Wel zal de koers worden uitgezonden op het aanwezige scherm, zodat wielerliefhebbers niets van de koers hoeven te missen.

Opening

De eerste versie van Wielercafé Lekzijde is vanaf april 2024 geopend. In het najaar begint het wielercafé met de grote verbouwing. Zodoende is er tussen november 2024 en maart 2025 enkel koffie, thee, frisdrank en gebak verkrijgbaar.

Voorjaar 2025 zou de verbouwing compleet moeten zijn en zal het wielercafé en het aangrenzende restaurant de deuren moeten openen.

Deel dit bericht:

Facebook
X
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.