foto: TCS Solo

Maandag: Pop-up wielercafé in Someren-Heide

Laatste update: 14 oktober 2024, 15:42 uur
Laatste update: 14 oktober 2024, 15:42 uur

Terwijl de wegwielrenners hun laatste koersen rijden en de veldrijders alweer in actie zijn, organiseert Toer- en Supportersclub Solo op maandagavond 14 oktober een lokaal wielercafé in Someren-Heide. De Somerense wielerpresentator Rien van Horik gaat tijdens deze wieleravond in gesprek met diverse lokale renners die het afgelopen seizoen opvallende successen hebben behaald.

In de Brabantse Peel zijn ze dol op wielrennen. ‘De Tour Der Ongeschoren Benen Classic’ heeft Someren al verschillende keren aangedaan en ook werd er aan de vooravond hiervan een pop-up wielercafé georganiseerd. De gemeente Someren staat daarnaast vaak centraal in koersen vanuit de Wielrenbond. Dit jaar werden zowel de 23e editie van de St. Jozef Klassieker als de 5e Omloop van de Peelrijt en de 5e Grens Land Klassieker verreden door Someren en Someren-Heide.

Genoeg verhalen om te vertellen tijdens dit Somerense wielercafé dus! De lokale KNWU-licentiehouders kijken terug op een succesvol wielerjaar. Zij delen dit graag met wielerliefhebbers tijdens het pop-up wielercafé georganiseerd door TCS Solo in Someren-Heide. Daarnaast wordt er vooruitgeblikt op komend seizoen.

De tekst gaat onder de foto verder

Wielercafé Tour Der Ongeschoren Benen Classic - wielercafes.nl

foto: Harrie van Horik

Wielercafes.nl

Presentatie

De presentatie van deze interessante wieleravond is in handen van Rien van Horik (1956). De in Lierop opgegroeide Somerenaar is er ook dit jaar weer bij als presentator van het wielercafé. Rien is ruim veertig jaar actief als wedstrijdspeaker bij nationale en internationale wielerwedstrijden.

Op zijn palmares prijken onder andere de Amstel Gold Race, het WK in Valkenburg en diverse Europese kampioenschappen. Ook verzorgt hij lezingen op wielergebied, presenteert hij een lokale wielertalkshow en is hij auteur van het wielerboek ‘De Pedaalridders van de Peel’ dat in 2022 is verschenen.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: DPG

foto: Rien van Horik Cycling

Gasten

Tijdens de wieleravond gaat Rien van Horik in gesprek met verschillende tafelgasten uit de regio. Deze lokale renners hebben de afgelopen maanden mooie overwinningen geboekt die voldoende gespreksstof zullen opleveren.

Koen Sonnemans boekte dit wegseizoen drie overwinningen als tweedejaars nieuweling.

Sara Sonnemans pakte de Europese titel in de Mixed Team Relay bij de junioren in het Belgische Hasselt.

Danny van Lierop stond als cyclocrosser al twee keer op het podium in het nog prille veldritseizoen.

Evy Kuijpers won tot slot afgelopen zomer haar eerste profkoers, de Grote Prijs Lucien van Impe, in België.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: SIRIS

foto: Brabant Cycling

Datum en locatie

Het pop-up wielercafé vindt plaats in de gezellige zaal van camping ‘De Kuilen’, Kuilvenweg 15, Someren-Heide. Voorafgaand aan het wielercafé wordt de algemene ledenvergadering van TCS Solo gehouden. Vanaf 20.30 uur zijn ook niet-leden van harte uitgenodigd voor de gratis toegankelijke wieleravond.

De tekst gaat onder de foto verder

Tickets

Wil jij bij deze wieleravond zijn? Meld je dan vooraf aan bij voorzitter van de vereniging TCS Solo René Manders via info@manderslierop.nl of telefonisch via 06-55377793.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: 5e Grens Land Klassieker – SIRIS

Ben jij al weleens bij een wielercafé geweest waarbij lokale wielerhelden in de spotlight stonden? Laat het ons weten via Instagram of Facebook @wielercafes!

Deel dit bericht:

Facebook
X
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.