foto: Brabants wielercafé

Jubilerende Wielervereniging Uden zet wielercafé neer

Laatste update: 10 oktober 2024, 20:20 uur
Laatste update: 10 oktober 2024, 20:20 uur

Donderdag 31 oktober is het dubbel feest in Uden. Wielervereniging Uden bestaat in 2024 vijftig jaar en organiseert om deze reden een pop-up wielercafé. In totaal is er plaats voor 300 mensen van binnen en buiten de vereniging die deze jubileumavond kunnen bijwonen, waar nog maar enkele kaarten van beschikbaar zijn.

Tot voor kort was er in Brabant het jaarlijkse pop-up wielercafé in Oss, onder de naam ‘Brabants Wielercafé’. Zij gaven eerder dit jaar aan ermee te stoppen. Een groot gemis voor de wielerliefhebbers in Brabant en omstreken. Gelukkig komt daar dit jaar een alternatief voor in de plaats met het pop-up wielercafé in Uden.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: foto: Brabants wielercafé

Gasten

Met een wielercafé vol prominente gasten viert de Wielervereniging Uden haar 50-jarig bestaan.

Bram Tankink
Als profwielrenner reed Tankink negen keer de Tour de France, voor onder meer Rabobank en LottoNL-Jumbo. Nadat zijn wielercarrière in 2018 afgesloten te hebben was hij nog veelvuldig in de media te zien en horen. Zo schuift hij regelmatig aan bij De Avondetappe en is hij graag geziene gast bij diverse wielerpodcasts zoals De Rode Lantaarn en Live Slow Ride Fast. Tankink is iemand die op humoristische wijze mooie verhalen kan vertellen over zijn tijd op en naast de fiets, getuige ook de diverse video’s van hem.

Rob Harmeling
Een andere oud Tour-deelnemer die goed kan vertellen over de wielersport is Rob Harmeling. Deze winnaar van een Touretappe en ooit drager van de rode lantaarn staat net als Tankink bekend om zijn sappige verhalen en fantastische anekdotes over vroeger en nu. Anno 2024 is hij ploegleider bij de Pro Continentale wielerploeg TDT – Unibet Cycling Team.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Annina Romita

foto: TWC 't Verzetje

Daphny van den Brand
Oud-wereldkampioene veldrijden, vrouw uit de regio en lid van WV Uden Daphny van den Brand schuift deze avond ook aan. De goedlachse Van den Brand zit nog regelmatig op haar crossfiets, is grondlegger van Cycle Xperience en is zelf ook nog vaak in de wielerzaak te vinden.

Pauliena Rooijakkers
De talentvolle Nederlandse Pauliena Rooijakkers rijdt momenteel voor Fenix-Deceuninck en werd dit jaar nog derde in het eindklassement van de Tour de France Femmes, achter Katarzyna Niewiadoma en Demi Vollering.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: dtvnieuws

foto: Cor Vos

Locatie

Als locatie is gekozen voor CycleXperience aan de Blitswijk 13 in Uden. Deze wielerzaak is het gevolg van de ontmoeting tussen Daphny van den Brand en Johan van de Ven, die elkaar vonden tijdens de Europese Kampioenschappen Mountainbike in 1995 in het Tsjechische Spinderluv Mlyn. Sinds 2012 is de wielerzaak in Uden een vaste waarde in de regio en bekende bij vele wielerliefhebbers.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: WV Uden

Ontvangst

Vanaf 20:00 uur zij  de deuren in Uden geopend voor alle gasten van het pop-up wielercafé. Het programma duurt tot ongeveer 22.00 uur.

Tickets

Voor leden van WV Uden en sponsoren van de jubilerende wielervereniging is toegang gratis. Andere gasten betalen 15 Euro entree. Tickets zijn hier te bestellen via WV Uden. Er is plek voor 300 wielerliefhebbers, waarvan de meeste reeds zijn vergeven.

WIN tickets

Wil jij kans maken op gratis tickets? Houd dan de social media van Wielercafes goed in de gaten! In samenwerking met WV Uden mogen wij twee tickets verloten onder onze volgers.

Deel dit bericht:

Facebook
X
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.