foto: limburg2024.be

Volg het EK Wielrennen in Limburg vanuit een wielercafé

Laatste update: 9 september 2024, 22:22 uur
Laatste update: 9 september 2024, 22:22 uur

Van woensdag 11 september tot en met zondag 15 september 2024 barst het wielergeweld los in Belgisch Limburg. Dan wordt namelijk het Europees Kampioenschap wielrennen gehouden. De beste Europese renners en rensters van dit moment zullen het tegen elkaar opnemen. Wij delen tips om dit kampioenschap van dichtbij mee te maken vanuit de leukste wielercafés uit het koersgekke België.

Zowel de Nederlandse equipe met regerend wereldkampioen Mathieu van der Poel als het Belgisch team met regerend olympisch kampioen op de weg- en tijdrit Remco Evenepoel behoren tot de favorieten. Ook bij de Nederlandse dames wordt weer spektakel verwacht. Voormalig winnaressen Lorena Wiebes (2022) en Mischa Bredewold (2023) zullen maar wat graag de Europese trui opnieuw mee naar huis nemen.

Bij de tijdrit (heren) zou zomaar eens een verrassende winnaar kunnen opstaan. Geijkte hardrijders zoals Filippo Ganna, Wout van Aert, Remco Evenepoel en Joshua Tarling nemen dit jaar niet deel. De Zwitsers Stefan ‘King’ Küng en Stefan Bissegger, maar ook thuisrijder en voormalig werelduurrecordhouder Victor Campenaerts worden tot de favorieten gerekend. Bij de dames zijn Ellen van Dijk, Lotte Kopecky en Riejanne Markus serieuze kanshebbers voor de rit tegen de klok.

 

De tekst gaat onder de foto verder

foto: RTV Drenthe

Programma

Woensdag 11 september: 9.00 uur: Junioren Vrouwen tijdrit; 10:15 uur: Junioren Mannen tijdrit; 11:45 uur: U23 Vrouwen tijdrit;  13:15 uur: U23 Mannen tijdrit; 15:00 uur: Elite Vrouwen tijdrit; 16:30 uur: Elite Mannen tijdrit.

Donderdag 12 september: 11:30 uur: Team Time Trial Mixed Relay Junioren; 14:20 uur: Team Time Trial Mixed Relay Elite.

Vrijdag 13 september: 09:00 uur: U23 Vrouwen wegrit; 13:30 uur: U23 Mannen wegrit.

Zaterdag 14 september: 09:00 uur: Junioren Mannen wegrit; 13:30 uur: Elite Vrouwen wegrit.

Zondag 15 september: 09:00 uur: Junioren Vrouwen wegrit; 12:30 uur: Elite Mannen wegrit.

De tekst gaat onder de foto verder

EK2024-VAMBerg-2-wielercafes.nl

foto: RTV Drenthe

EK2024-tijdrit-wielercafes.nl

foto: In De Leiderstrui

Parcours

De EK-wegrace voor de mannen telt 222,9 kilometer en 1.273 hoogtemeters. Het parcours bevat 6 klimmetjes en 8 kasseistroken, maar de finale is zo vlak als een biljartlaken. Na de start bij het Velodroom Limburg en een stukje over het Circuit van Zolder, klinkt het startsignaal op de Onze-Lieve-Vrouwenstraat in Heusden-Zolder. Het parcours kent een lokale omloop bij Widooie (op 50 meter van wielercafé ‘t Velohofke!) en een lokale omloop door Hasselt, die 3 keer moet worden afgelegd. De finale wordt verreden op de Koning Boudewijnlaan in Hasselt. Gezien het vlakke karakter is de kans groot dat het uitdraait op een spannende massasprint.

Het parcours voor de vrouwen telt 162,1 kilometer en bevat 905 hoogtemeters. Er staan 3 klimmetjes en 6 kasseistroken op het programma, maar net als bij de heren is de finish vlak. Ook de dames starten bij het Velodroom Limburg en verrijden de 2 lokale omlopen bij Widooie en door Hasselt. De eindstreep is getrokken op Koning Boudewijnlaan in Hasselt. Vorig jaar werd de Europese titel gewonnen door aanvalster Mischa Bredewold. Dit jaar wordt de strijd vermoedelijk in een massasprint beslist.

De tekst gaat onder de foto verder

EK2024-Map-EliteMen-wielercafes.nl

foto: Touretappe.nl

EK2024-Map-EliteWomen-wielercafes.nl

foto: Touretappe.nl

't Velohofke

Bij ‘t Velohofke in het Belgische Tongeren organiseren ze maar liefst 3 dagen Limburgse wielergekte. Er wordt een tent op het Hofke voorzien met twee schermen om het EK live te volgen. Op vrijdag, zaterdag en zondag passeren de renners op 50 meter van het wielercafé. Een mooi moment om het peloton toe te juichen en de rest van de wedstrijd weer te volgen vanaf het scherm.

Vrijdag 13 september beloften U23 Men passage om: 15:31 en 16:13 uur.
Zaterdag 14 september Elite Women passage om: 15:33 en 16:16 uur.
Zondag 15 september Elite men passage om: 15:08, 15:50 en 16:32 uur.

De tekst gaat onder de foto verder

Aankondiging-EK-Wielrennen-2024-Velohofke-wielercafes.nl

Wielercafes.nl

Ook voormalig profrenner Nico Mattan (o.a. winnaar Gent-Wevelgem) is van de partij bij ‘t Velohofke. Daarnaast zijn er verschillende acties met Kwaremont bier. Op zondag 15 september gaat vanaf 17:00 uur de Ofyr (barbecue) aan voor een heerlijke grillavond met biefstuk of ribbetjes en bijgerechten. Reserveren voor de grillavond is noodzakelijk en kan telefonisch via +32 04 74/57 72 69.

Ben je door het EK helemaal geïnspireerd om zelf een ronde te rijden door Belgisch Limburg? In samenwerking met Visit Tongeren is er een mooie route van 34 kilometer samengesteld met start vanaf ‘t Velohofke. Klik hier voor de route ‘In het spoor van het EK Wielrennen’.

De tekst gaat onder de foto verder

Nico-Mattan-EK-Wielrennen-2024-Velohofke-wielercafes.nl

foto: HLN.be

Café Coureur

Bij Café Coureur in Borgloon zijn nog enkele hotelkamers beschikbaar voor een overnachting op een steenworp afstand van het parcours. Hoe fijn is het als je na afloop van de koers niet naar huis hoeft te rijden, maar in een luxe hotelbed kunt duiken? Dit unieke hotel ademt wielercultuur en natuurlijk worden alle wedstrijden hier ook live uitgezonden.

De tekst gaat onder de foto verder

Kampioenschap op groot scherm

Natuurlijk is niet iedereen in de gelegenheid om af te zakken naar Belgisch Limburg om het Europees Kampioenschap van dichtbij mee te maken. Niet te lang getreurd: bij de meeste wielercafés worden de wedstrijden live uitgezonden op groot scherm. Klik hier voor een wielercafé bij jou in de buurt.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: limburg2024.be

Kijk EK vanuit wielercafé

Waar ga jij dit jaar het EK kijken? Laat het ons weten via Facebook of Instagram @wielercafes!

Deel dit bericht:

Facebook
X
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.