Wielercafes.nl

Eddy Merckx bezoekt wielercafé tijdens Muur Classic

Laatste update: 31 augustus 2024, 14:29 uur
Laatste update: 31 augustus 2024, 14:29 uur

Deze week werd de tweede editie van de Muur Classic verreden. Een koers die is voortgekomen uit de oudste kermiskoers van België en onderweg wielercafé Après-Velo passeerde. Voor deze gelegenheid was niemand minder dan levende wielerlegende Eddy Merckx naar het wielercafé gekomen om een handtekening te plaatsen op de wall of fame.

Net als in de eerste editie reden de renners tijdens de Muur Classic pal voor wielercafé Après-Velo langs. Een ideaal moment voor het café om goed in beeld te komen. De koers werd namelijk live uitgezonden op tv.

Deze koers is ontstaan uit meer dan een eeuw kermiskoers voor profs begon vorig jaar als UCI 1.2 wedstrijd, maar schaalde in de tweede editie al op naar een UCI 1.1-koers. Een mooi teken dat de koers in trek is bij zowel coureurs als toeschouwers.

De tekst gaat onder de foto verder

Parcours

Het peloton kreeg een omloop voorgeschoteld van zo’n 30 kilometer, die 6 keer verreden moest worden. Iedere ronde werden zowel de Muur van Geraardsbergen, de Parikeberg als de Denderoord Berg aangedaan. Kortom: een pittig parcours voor iemand die de heuvels goed aan kan.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Procyclingstats

Deelnemers + uitslag

Het deelnemersveld bestond uit WorldTeams (Intermarché – Wanty en Arkéa – B&B Hotels), ProTeams (zoals Lotto Dstny en Team Visma – Lease a Bike) en Continentale Teams.

Na ruim vier uur koersen bleek de Belg Jenno Berckmoes de sterkste in een koers die een ware uitputtingsslag werd. De Noor Tobias Halland Johannessen won hierachter de sprint om de tweede plaats van de Zwitser Fabio Christen. Van de 150 starters wisten slechts 53 renners de koers uit te rijden.

Toeschouwers

Langs het parcours van de Muur Classic waren er in de laatste week van de Belgische schoolvakantie op veel plekken toeschouwers te vinden, om alle wielrenners aan te moedigen. Zo ook bovenaan de Parikeberg, waar wielercafé Après-Velo staat.

Wielerteam en wielerfans verzamelden zich hier voor de bevoorrading en aanmoedigingen.  Jong en oud wist zich hier goed te vermaken. Zo bezochten de oude uitbaters van het wielercafé Après-Velo terwijl enkele jonge fans meer oog hadden voor het voorbijrazende peloton. Deze jonge fans maakte van de gelegenheid gebruik om bidons van échte renners te bemachtigen.

Tijdens de live-uitzending van de wielerkoers werd het wielercafé regelmatig herkenbaar in beeld genomen vanuit helikopter en vanaf de motoren. Toch lag de focus van de aanwezige fans volledig bij de voorbijrazende coureurs.

De tekst gaat onder de foto verder

Apres-Velo in Brakel - wielercafes.be (208)

Wielercafes.nl

Apres-Velo in Brakel - wielercafes.be (225)

Wielercafes.nl

Eddy Merckx

Onder de toeschouwers bevond zich ook Eddy Merckx, die dit moment aangreep om niet alleen de koers van dichtbij te bekijken maar ook bij wielercafé Après-Velo binnen te stappen. Tijdens zijn bezoek aan het wielercafé aan de Molenstraat in Parike (Brakel) zette hij zijn handtekening op de wall of fame, midden in het wielercafé. Renners als Johan Museeuw, Peter van Petegem, Thalita de Jong en Nico Mattan gingen hem al voor.

De tekst gaat onder de foto verder

seg_vivi

Wielercafes.nl

Apres-Velo in Brakel - wielercafes.be (251)

Wielercafes.nl

Axel Merckx, zoon van Eddy Merckx, verzorgde de bevoorrading van het Amerikaanse Continentale team Hagens Berman Jayco, waar hij Sports Director is. Pal voor het wielercafé werden bidons, gels, musettes en ijszakjes aangereikt voor de renners. Met temperaturen van tegen de dertig graden Celcius geen overbodige luxe.

Beide eigenaren van wielercafé Après-Velo waren in hun nopjes met het bezoek van de 79-jarige oud profwielrenner. Dat Eddy Merckx hun wielercafé kwam bezoeken tijdens deze koers, hadden zij niet aan zien komen, laten ze aan Wielercafes.nl weten. Een foto samen met deze wielerheld kon uiteraard niet uitblijven en vind je hieronder.

Na een kort bezoek aan het wielercafé liet Eddy Merckx zich weer naar de achtergrond verdwijnen. Op het terras werd er onder de wielertoeristen nog volop nagepraat over de komst van De kannibaal.

De tekst gaat onder de foto verder

seg_vivi

Wielercafes.nl

Apres-Velo in Brakel - wielercafes.be (256)

Wielercafes.nl

B&B

Onlangs realiseerde de eigenaren van Après-Velo hun eigen Bed & Breakfast. Ondanks dat nog niet alle kamers af zijn, is overnachten in de B&B toch al mogelijk. Van de acht kamers is de helft namelijk al in gebruik genomen.

De tekst gaat onder de foto verder

Apres-Velo in Brakel - wielercafes.be (24)

Wielercafes.nl

Apres-Velo in Brakel - wielercafes.be (25)

Wielercafes.nl

Momenteel hebben er nog geen profwielrenners in de B&B overnacht, maar dat is slechts een kwestie van tijd. De eerste boekingen van wielerploegen voor de zomer van 2025 zijn al binnen, aldus eigenaresse van Après-Velo.

Meer over het realiseren van de B&B lees je in het eerdere nieuwsbericht.

Deel dit bericht:

Facebook
X
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.