Wielercafes.nl

De Musette presenteert nieuwe tafel met wielerhelden

Laatste update: 26 september 2023, 15:09 uur
Laatste update: 26 september 2023, 15:09 uur

Wielercafé De Musette kondigt vol trots de onthulling aan van een opmerkelijke nieuwe toevoeging aan hun café: de wielericoontafels. Van Rik Van Looy tot Remco Evenepoel, van Yvonne Reynders tot Lotte Kopecky, deze tafels brengen hulde aan de renners die België hebben doen schitteren op het wereldtoneel van het wielrennen.

De Musette, het wielercafé in Boom, zorgt voor een nieuwe blikvanger: vanaf 11 september 2023 kan je jouw drankje drinken aan een unieke tafel van wielericonen.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: De Musette

Studenten realiseren de tafel

Het idee van de tafels ontstond in De Musette, maar de uitvoering gebeurde door de leerkrachten en leerlingen van de afdeling Houtbewerking van PTS Boom. Dit is een prachtig voorbeeld van een samenwerking tussen twee entiteiten binnen Provincie Antwerpen die mekaar op deze manier versterken. Provincie Antwerpen probeert op deze manier de leerlingen via samenwerkingen met bedrijven en externe organisaties voor te bereiden op het professioneel leven. De leerkrachten spelen hierin een cruciale rol want zij dragen belangrijke attitudes en vaardigheden zoals creativiteit, inzet en fierheid uit naar zowel naar de leerlingen als de buitenwereld.

Opdrachten als deze, overschrijden het schoolse kader waardoor de leerlingen nog meer gemotiveerd zijn”, aldus directeur Arnold Callay. De in totaal zes studenten die eraan werkten hadden er begin juli zelfs een paar uur van hun vakantietijd voor over.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: JHS

De leerkrachten van de afdeling houtbewerking konden deze zomer hun nieuwe lasermachine testen, waar deze unieke tafels het resultaat van zijn.

We zijn fier op onze leerkrachten en leerlingen dat ze dit project samen hebben gerealiseerd en hopen dit in de toekomst nog vaker te doen.

De tafels werden op 11 september officieel ingehuldigd in het bijzijn van o.a. lokale wielerheld Ludo Peeters en veldrijdster Ellen Van Loy. Jolien D’Hoore en Nico Mattan zetten ter plaatse hun handtekening op hun eigen tafel.

De tekst gaat onder de foto verder

Jolien D'Hoore - Wielericoontafels bij De Musette - wielercafes.be (3) _Provincie Antwerpen

foto: Provincie Antwerpen

foto: JHS

foto: JHS

Aangepaste openingstijden

Wil jij de tafels graag in het echt bewonderen? Sinds eind augustus zijn de openingstijden van De Musette uitgebreid om aan de vraag van de bezoekers tegemoet te komen. Zo kan je nu van woensdag tot en met zondag terecht in het sfeervolle wielercafé. Voor de bierliefhebbers is er zelfs exclusief Schorrebier verkrijgbaar in het wielercafé De Musette.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Provincie Antwerpen

Meer van dit?

Kan je niet genoeg krijgen van het wielrennen? Plan dan zeker een bezoek aan wielermuseum De Velodroom, gelegen naast het wielercafé De Musette. Daar loopt nog tot midden november de tentoonstelling “Koersvrouw” met o.a. Ellen Van Loy als ambassadrice. Dit was eerder al terug te lezen in het nieuws op Wielercafes.nl.

Deel dit bericht:

Facebook
X
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.