foto: Jonas Staut

Crossroads: 50 dagen na opening

Laatste update: 19 juli 2024, 15:58 uur
Laatste update: 19 juli 2024, 15:58 uur

Wielercafé Crossroads in Nijmegen opende eind mei 2024 de deuren met een veelbelovend concept. Met een concept van enerzijds high-end merken in wielerkleding, sportieve fietsen en fietsreparaties, en anderzijds horeca-gedeelte met een uitgebreid assortiment aan dranken en lunch met extra aandacht voor de verschillende koffies. Hoe is het dit wielercafé de eerste 50 dagen vergaan? Wielercafes.nl ging erover in gesprek met mede-eigenaresse Romy de Bruijn.

Geïnspireerd door diverse bekende wielercafés in binnen- en buitenland begon het ondernemersduo Romy en Yannick aan het avontuur in de oudste stad van Nederland. Inmiddels ligt de opening van het Nijmeegs wielercafé alweer 50 dagen achter ons en is het tijd om te kijken hoe het gloednieuwe wielercafé is ontvangen.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Jonas Staut

Nieuwe merken

In de eerste 50 dagen van Crossroads zijn er diverse nieuwe merken aangesloten. Zo staan er sinds kort tussen de fietsen van Cannondale en Cervelo ook sportieve tweewielers van het merk Factor in de zaak. Het merk dat haar oorsprong vind in 2007 is begonnen met de Brit John Bailey. Vanaf 2014 begonnen ze al met het sponsoren van diverse wielerploegen, zoals AG2R La Mondiale. Mede hierdoor verkopen ze inmiddels fietsen over de hele wereld.

De tekst gaat onder de foto verder

Crossroads in Nijmegen - wielercafes.nl (111)

Wielercafes.nl

Crossroads in Nijmegen - wielercafes.nl (110)

Wielercafes.nl

Verkoop

Naast sportieve fietsen wordt er uiteraard ook volop koffie, frisdrank en appeltaart verkocht. Ook de wielerkleding bij Crossroads wordt goed gevonden, zo laat mede-eigenaresse Romy de Bruijn aan Wielercafes.nl weten. Zo zijn de broeken en shirts van het betrokken Duitse kledingmerk Biehler niet aan te slepen.

Dat de regio Nijmegen een populair fietsgebied is merken ze ook aan het aantal reparaties dat wordt ingepland. Van kleine reparaties tot grote onderhoudsbeurten, alles komt er al voorbij.

Sinds deze maand is de online webshop ook live, zodat wielerliefhebbers hun garderobe ook vanaf thuis mooi kunnen aanvullen. De verwachting is dat ook hier het assortiment de komende tijd verder zal groeien.

De tekst gaat onder de foto verder

Crossroads in Nijmegen - wielercafes.nl (101) _jonasstaut

foto: Jonas Staut

Crossroads in Nijmegen - wielercafes.nl (103) _jonasstaut

foto: Jonas Staut

Community

Sinds de openingsrit eind mei is de community verder uitgegroeid. Via de social rides weten vele wielrenners Crossroads te vinden. Hierbij komen de deelnemers zowel uit de direct omgeving als uit andere gebieden zoals Limburg, België en Duitsland. Af en toe weten zelfs profwielrenners het nieuwe wielercafé te vinden. Zo kwamen renners van Visma – Lease a Bike en DSM-Fermenich-PostNL afgelopen maanden al eens op bezoek.

Ook per WhatsApp groeit de community verder uit. Hier kunnen leden zelf een fietsrit voorstellen, om zo metgezellen te vinden voor op de fiets. Lid worden van de WhatsAppgroep kan via deze link.

De reacties van deze groeiende achterban zijn veelal erg positief, zo laten ze weten. Met name de koffie krijgt enorm veel complimenten. Met kundige barista’s achter de bar kunnen koffieliefhebbers rekenen op een verrukkelijke cafeïneshot.

Waar de socials rides op dit moment nog om de week plaatsvinden, zal dit verder worden uitbreid naar een wekelijks evenement.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Jonas Staut

Evenementen

Naast de social rides worden er ook regelmatig fietsritten georganiseerd in samenwerking met merken en partners.

In de komende maanden staan er ook weer diverse evenementen op de planning. Zo worden er in de vakantieperiode diverse social rides georganiseerd in samenwerking met aangesloten merken.

Op 27 juli is er eerst nog een Social ride van Crossroads zelf. De zaterdag erop, 3 augustus wordt er een social ride georganiseerd in samenwerking met Cyclon. Na afloop van dit evenement kunnen deelnemers hun fiets schoonmaken in de fietsendouche van Cyclon. Woensdag 27 augustus  is het weer tijd voor een Social ride die in samenwerking met Biehler wordt georganiseerd. In augustus worden hier nog een gravelrit en twee social rides aan toegevoegd.

De tekst gaat onder de foto verder

Crossroads in Nijmegen - wielercafes.nl (100) _jonasstaut

foto: Jonas Staut

Crossroads in Nijmegen - wielercafes.nl (104) _jonasstaut

foto: Jonas Staut

8 september - Rondje Wielercafes in de Vuelta

Op zondag 8 september wordt Rondje Wielercafes in de Vuelta verreden. Deze toertocht begint in Schijndel en pauzeert in Nijmegen bij Crossroads. De inschrijving van deze toertocht is vanaf 28 juli 2024 geopend via www.wielercafes.nl/rwv.

De tekst gaat onder de foto verder

Nijmeegse Vierdaagse

Op dit moment maakt Nijmegen zich op voor de ‘Walk of the World’. De Vierdaagse start vanaf dinsdag iedere dag bij het wielercafe om de hoek, vanaf de Wedren in Nijmegen. De verwachting is dan ook dat veel lopers kennis zullen komen maken met het wielercafe in Nijmegen.

In aanloop naar deze ‘Walk of the World’ kwam de Gemeente Nijmegen met de vervelende mededeling dat de tijdelijks fietsenrekken aan de voorkant van het pand niet zijn toegestaan. Gelukkig heeft Crossroads aan de achterkant ook voldoende ruimte om bezoekers hun fiets te laten parkeren.

Tijdens de Vierdaagseweek is wielercafe Crossroads Nijmegen elke dag geopend van  8:30 uur tot 17:30 uur. Net buiten het drukke stadscentrum vind je Crossroad aan de Daalseweg in Nijmegen. Tijdens deze week worden er onder meer broodjes hamburger, smoothies en

Deel dit bericht:

Facebook
X
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.