foto: Sport ID

Pop-up wielercafé Simac Ladies Tour op maandag 7 oktober

Laatste update: 7 oktober 2024, 00:39 uur
Laatste update: 7 oktober 2024, 00:39 uur

De 26e editie van de Simac Ladies Tour wordt van 8 oktober tot en met 13 oktober 2023 door Nederland verreden. Deze zesdaagse rittenkoers is voor veel rensters een prachtige afsluiter van het seizoen. Het rittenschema belooft een mix van sprintritten, selectieve etappes door de heuvels en een rit tegen de klok. Op 7 oktober wordt het startschot gegeven voor deze koers met een pop-up wielercafé in Gennep.

De eerste etappe betreft een individuele tijdrit die wordt verreden in het Limburgse Gennep. Daarna staan ritaankomsten in Assen (vanuit Coevorden), Zeewolde, Ede, Doetinchem en Arnhem op het programma. De startlijst voor deze zesdaagse ronde is goed bezet. Het hele WK-podium (Lotte Kopecky, Chloe Dygert en Elisa Longo Borgini) en Europees kampioene Lorena Wiebes zijn namelijk present.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Simac Ladies Tour

1e etappe in Gennep

Op dinsdag 8 oktober wordt er een tijdrit van 10 kilometer verreden door het centrum van Gennep, rondom het Jan Lindersplein. Dit jaar wordt Gennep voor de 10e keer aangedaan door de Simac Ladies Tour. Voor inwoners en wielerliefhebbers is er daarom een mooi randprogramma met gratis activiteiten. Zo wordt er op maandagavond 7 oktober een pop-up wielercafé georganiseerd en zijn er op dinsdagochtend 8 oktober activiteiten voor basisschoolkinderen voorafgaand aan de etappe.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Simac Ladies Tour

foto: Simac Ladies Tour

Programma pop-up wielercafé

Het pop-up wielercafé in Gennep wordt gehouden in zaal Pico Mare. In het wielercafé schuiven verschillende gasten aan, waaronder Roxane Knetemann. De dochter van Gerrie Knetemann kan terugkijken op een sterke eigen wielercarrière en is inmiddels wielercommentator bij de NOS en vaste tafelgast bij het tv-programma Vandaag Inside. Maarten Daniëls is deze avond gespreksleider en zal Roxane en de andere gasten interviewen. Daarnaast krijgt het publiek de gelegenheid om vragen te stellen.

De avond wordt afgesloten met een leuke quiz. Hierin leer je allerlei leuke feiten over het vrouwenwielrennen, waarmee je goed voorbereid de volgende dag de tijdrit op het Jan Lindersplein kunt volgen. De rit tegen de klok wordt tussen 13.30 en 15.30 uur verreden met iedere minuut het vertrek van een renster.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: DPG

Datum en locatie

Het wielercafé in sportaccommodatie en zalencentrum Pica Mare is gratis toegankelijk. Deze avond staat in het teken van de 10e keer dat de Simac Ladies Tour Gennep aandoet. Waar kan deze avond dan beter worden georganiseerd dan in het kloppend sporthart van Gennep?

Datum: 7 oktober vanaf 20.00 uur.

Locatie: Pica Mare – Picardie 34, 6591 JE Gennep

Iedereen is welkom, aanmelden is niet nodig.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Simac Ladies Tour

Simac Ladies Tour in Doetinchem

Heb jij nog niet genoeg gehad van de Simac Ladies Tour? Dan hebben wij nog een leuke tip voor jou. Op zaterdag 12 oktober wordt de etappe Doetinchem-Doetinchem verreden met een lengte van 139,4 km. Spring zelf op de fiets om bijvoorbeeld een van de Simac Ladies Tour-themaroutes te rijden en pauzeer bij Parijs is nog ver, op fietsafstand van het parcours. Onder vermelding van Simac Ladies Tour krijg je het 2e kopje koffie gratis en geloof ons, in Doetinchem serveren ze prima koffie!

foto: Simac Ladies Tour

Deel dit bericht:

Facebook
X
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.