Wielercafes.nl

16 juni: Opening Village Départ

Laatste update: 17 juni 2024, 14:03 uur
Laatste update: 17 juni 2024, 14:03 uur

Bijna twee jaar geleden kwam het eerste bericht over een wielercafé in Schijndel in het nieuws. Onderaan de Vlagheiderberg in Schijndel moest het nieuwe Village Départ komen te staan.  Een wielercafé met daar omheen nog veel meer faciliteiten. Aanstaande zondag is het zover: dan is Village Départ geopend voor het grote publiek.

Gek genoeg was er altijd al een gat in het netwerk van wielercafés. Tussen de wielercafés in Brabant, het Utrechtse Amerongen en Gelderse Zeddam bevond zich namelijk nog geen enkel wielercafé. Maar daar komt anno 2024 dus verandering in. Na de opening van wielercafé Crossroads Nijmegen die eerder deze maand de deuren al opende, gaat ook Village Départ open voor het grote publiek.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Vlagheiderberg

Boerenbedrijf

Een Brabants boerenbedrijf omvormen tot een compleet wielerdorp met wielercafé, dat is nogal wat. Na jaren waarin er hard is gewerkt en diverse hobbels zijn genomen gaat het eerste wielerdorp van Nederland aanstaande zondag dan echt open.

De tekst gaat onder de foto verder

Village Départ in Schijndel - wielercafes.nl

foto: Jan Zandee

Village Départ in Schijndel - Wielercafes.nl

Wielercafes.nl

Wielercafé 'De Koers'

Biertjes, pilskes of pinten. Je drinkt ze bij Village Départ in het wielercafé dat ze ‘De Koers’ noemen. Als onderdeel van het wielerdorp is dit een heerlijke plek om je rit op te starten, af te sluiten of gewoon even rond te kijken. Met vele speciaalbieren op de tap, goede koffie, huisgemaakte appeltaart, een echt Brabants worstenbroodje en een brede keuze uit borrelhapjes is het hier Bourgondisch genieten.

De tekst gaat onder de foto verder

Team

Het team van Village Départ is inmiddels compleet. Naast eigenaresse Geertje Gloudemans zal ook compagnon Robbert Ploegmakers veelvuldig bij het wielercafé te vinden zijn. Met zijn kookstudio Culinairro neemt hij de nodige expertise mee op het gebied van culinair eten. Kok Tom van Esch  maakt het team in de keuken compleet.

In de horeca vinden we verder Jort van Pinxteren en Lieke van der Velden. Zij zijn sinds vorige maand actief betrokken bij alle voorbereidingen richting de opening.

De tekst gaat onder de foto verder

Opening

Vanaf aanstaande zondag is Village Départ geopend voor het grote publiek. Zondag 16 juni 2024 is een open dag voor alle geïnteresseerden. Op deze dag kun je het wielercafé dus bezoeken om alle onderdelen met eigen ogen te gaan bekijken. In de dagen en weken hierna is het uiteraard ook nog mogelijk om deze gloednieuwe locatie te bekijken.

Voor de sportievelingen is er zondagochtend ook nog de mogelijkheid om deel te nemen aan een social ride.

De tekst gaat onder de foto verder

Wielercafes.nl

Wielercafes.nl

Social ride

Hoe ervaar je een wielercafé het beste? Precies! Tijdens een fietsrit. Aanstaande zondag 16 juni wordt er daarom een social ride georganiseerd, waarbij er routes zijn voor allerlei soorten fietsers.

Routes
Voor recreatieve fietsers (op zowel stadsfiets als racefiets) is er een route van 35 kilometer uitgestippeld. Voor degene die van het asfalt af willen wijken ligt er een route van 75 gravelkilometers klaar. De doorgewinterde wielrenners krijgen een route van zo’n 65 of 100 kilometer voor de wielen.

Aanmelden
Start en finish zijn uiteraard bij Village Départ, waar er vooraf koffie en een worstenbroodje klaar liggen. Na afloop van de tocht staat er voor alle deelnemers een lekker koud pilsje klaar. Tevens is er voor alle deelnemers de gelegenheid om er te douchen. Aanmelden voor de social ride kost €12,50 kan hier.

Nederland-Polen
Wie die middag niets wil missen van de voetbalwedstrijd tegen Polen hoeft zich geen zorgen te maken. Ook hier is aan gedacht. Vanaf 14:00 uur wordt er in oranjeoutfit gekeken naar deze EK-wedstrijd.

De tekst gaat onder de foto verder

Wielercafes.nl

Wielercafes.nl

Openingstijden

Naar verwachting zal Village Départ zeven dagen per week geopend zijn. Of dit voor alle onderdelen van het eerste Nederlandse wielerdorp gaat gelden wordt later bekend gemaakt.

De tekst gaat onder de foto verder

Wielercafes.nl

foto: Hanneke van der Velden

Rondje Wielercafes in de Vuelta

Op 8 september is Village Départ vertrekpunt van de toertocht Rondje Wielercafes in de Vuelta. Tijdens deze dag combineer je een bezoek aan het nieuwste wielercafé van Nederland met een fraaie ronde door het Brabantse land. Zodra de inschrijving open gaat heb je de keuze uit drie afstanden die tussen de 70 en 150 kilometer liggen.

De exacte routes en verdere invulling wordt later bekend gemaakt via de pagina van deze toertocht en lees je ook terug in de nieuwsbrief.

Deel dit bericht:

Facebook
X
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.