Wielercafes.nl

12 oktober: Social Ride vanaf Cyklist Eindhoven

Laatste update: 26 september 2024, 12:09 uur
Laatste update: 26 september 2024, 12:09 uur

Op zaterdag 12 oktober organiseert Wielercafes.nl een gratis Social Ride. Startlocatie voor deze laagdrempelige groepsrit is Cyklist in Eindhoven. Vanaf dit wielercafé rijdt het peloton door het Brabantse landschap. Afstand en snelheid worden bepaald aan de hand van de aanmeldingen die via de website binnen komen.

Het werd in de Stravaclub al aangekondigd: naast de diverse toertochten die dit jaar al werden georganiseerd wordt het wielerseizoen dit jaar afgesloten met een Social Ride. In tegenstelling tot bij de reguliere toertochten is hier géén startpakket en géén bevoorrading onderweg, maar wel een gave laagdrempelige rit samen met andere volgers van het platform. Uiteraard zorgen wij voor een fraaie route met start en eindpunt bij het wielercafé.

De tekst gaat onder de foto verder

Mijlpalen

Reden voor dit nieuwe initiatief zijn een aantal mijlpalen die onlangs zijn of binnenkort worden behaald.

Zo werd begin september het 2.000e lid van de Stravaclub verwelkomt. Inmiddels is dit aantal al verder doorgegroeid en is onze club de 2.500 leden ook al gepasseerd! Je bekijkt de Stravaclub hier.

Een andere mijlpaal die reden voor een feestje is: de verjaardag van het platform Wielercafes.nl. Op 8 oktober bestaat het platform voor wielercafés in de Benelux namelijk exact vier jaar. En dat vieren we natuurlijk graag samen met andere wielerliefhebbers.

De tekst gaat onder de foto verder

Wielercafes.nl

Wielercafes.nl

Startlocatie

Na de oproep op de social media van Wielercafes.nl bleek er uit zowel Nederland als België de meeste animo te zijn voor een Social Ride die vanuit Noord-Brabant zou starten. Met het wielercafé Cyklist ligt de start van de rit vlakbij de grens met de zuiderburen.

Cyklist in Eindhoven is een wielercafé met volop mogelijkheid om met een groep binnen rustig op te starten. Daarnaast heeft het een heerlijk terras, een prettige fietsomgeving en een bourgondische lunchkaart voor wie achteraf wil nagenieten.

De tekst gaat onder de foto verder

Route

Er zal één route worden verreden die geschikt is voor de racefiets. De afstand zal tussen de 50 en 100 kilometer liggen. Bij de aanmelding kunnen deelnemers aangeven wat de gewenste afstand en snelheid is, zodat we hier rekening mee kunnen houden bij het maken van de exacte route en eventuele groepen.

Deze route zal overwegend vlak zijn. Onderweg is er geen pauzeplek met bevoorrading. Naderhand is er de mogelijkheid om na te kletsen bij de Cyklist waar de bourgondische lunchkaart lonkt.

De tekst gaat onder de foto verder

Omloop der Wielercafes 2022 - Ruben van Kempen - wielercafes.nl

Wielercafes.nl

Fietsen in groepen

Deze Social Ride wordt verreden in groepsverband. Dat betekent dat er vooraf wordt bepaald wat de richtsnelheid zal zijn, zodat iedereen het bij kan houden. Tijdens deze tocht geldt dan ook ‘Samen uit, samen thuis’. We starten in één groep tenzij er te veel aanmeldingen komen, dan maken we meerdere groepen.

Aanmelden

Aanmelden voor de Social Ride kan via wielercafes.nl/socialride en is gratis. Wel wordt er gevraagd vooraf aan te melden, zodat we het juiste aantal groepen kunnen maken en bijbehorende wegkapiteins kunnen aanstellen. Ook is het voor wielercafé Cyklist prettig om te weten op hoeveel deelnemers ze kunnen rekenen. Je vindt het evenement ook terug in de Stravaclub.

Wie neem jij mee naar de eerste Social Ride van Wielercafes.nl? Meld je nu aan!

Deel dit bericht:

Facebook
X
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.