foto: ASO/Charly Lopez

12-18 augustus: Tour de France Femmes (langs wielercafés)

Laatste update: 17 augustus 2024, 10:02 uur
Laatste update: 17 augustus 2024, 10:02 uur

Hoewel de Olympische Spelen nog volop aan de gang zijn, kunnen we ons opmaken voor het volgende grote wielerevenement: Tour de France Femmes avec Zwift. Op maandag 12 augustus is het Grand Départ van de 3e editie van Tour de France Femmes in Rotterdam. In dit nieuwsbericht vind je tips om de etappes te volgen vanuit nabijgelegen wielercafés en zo de sfeer van Tour de France Femmes maximaal te proeven. Want een ding is zeker: de grootste vrouwenkoers ter wereld is niet alleen een damesfeestje!

Er worden 8 etappes afgelegd door Nederland, België en Frankrijk om uiteindelijk zondag 18 augustus te finishen op de mythische Alpe d’Huez. In deze ritten kunnen we genieten van eindeloze vergezichten door de Hollandse polders, van de venijnige hellingen in Zuid-Limburg en de Ardennen die we maar wat goed kennen uit de voorjaarsklassiekers, om via overgangsetappes in de Vogezen te eindigen met 2 spectaculaire aankomsten bergop in de Alpen.

De tekst gaat onder de foto verder

Tour de France Femmes-2024-Route-wielercafes.nl

foto: Touretappe.nl

Tour de France Femmes-2024-koers2023-wielercafes.nl

foto: DenHaag.com

Haast alle Nederlandse toppers staan in Rotterdam aan de start: Demi Vollering, Lorena Wiebes, Lucinda Brandt en Puck Pieterse, om er een paar te noemen. De eerste etappe belooft een typisch Nederlandse rit van Rotterdam naar Den Haag met weinig hoogtemeters. Dit zou een perfecte kans kunnen zijn voor Lorena Wiebes om zichzelf op de eerste dag in het geel te rijden.

Voor het algemeen klassement worden Demi Vollering, Juliette Labous en Elisa Longo Borghini genoemd als favorieten. Lotte Kopecky, die vorig jaar eindigde als 2e in het algemeen klassement en de groene trui mee naar huis mocht nemen, is er echter dit jaar niet bij vanwege de Olympische Spelen.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Sporza

Etappe 4: Valkenburg - Luik

Na 3 vlakke etappes en een korte tijdrit, is het eindelijk tijd voor hoogtemeters. Op woensdag 14 augustus vertrekt het peloton vanaf het Shimano Experience Center in Valkenburg. De dames peddelen via de Cauberg naar de voet van de Geulhemmerberg. Daar klinkt het startsignaal en wordt gestart met de lokale ronde die we kennen van de Amstel Gold Race. De eindstreep is getrokken op de Quai des Ardennes in Luik.

Vanaf Fixed Gear Coffee aan de voet van de Cauberg kun je de start perfect volgen. En als het peloton eenmaal uit het zicht verdwenen is, bestel je nog een koffie en kijk je de koers op groot scherm verder. Tijdens de lokale ronde passeert de koers ook nog langs Hoogcruts. Dit plaatsje ligt op een steenworp afstand van Café d’r Pley in Noorbeek en Demarrage Coffee in Slenaken. Hoe leuk is het om op 14 augustus etappe 4 te combineren met een eigen fietstocht en te pauzeren bij één van de wielercafés nabij de route?

De tekst gaat onder de foto verder

Etappe 5: Bastenaken - Amnéville

Op donderdag 15 augustus zijn er de nodige bergpunten te winnen op de glooiende en heuvelachtige wegen van Bastenaken naar Amnéville. Dit is ook de dag dat het peloton eindelijk in Frankrijk aankomt, na 5 dagen strijd op de Nederlandse en Belgische wegen.

Café Coureur in Houffalize is een perfecte uitvalsbasis om de 5e etappe te volgen. Het wielercafé en -hotel ligt niet direct aan het parcours, maar het is slechts 19 kilometer trappen naar de start in Bastenaken. Combineer bijvoorbeeld een fietstrip met overnachting in dit wielermekka in de Ardennen met de Tour de France Femmes.

De tekst gaat onder de foto verder

Tour de France Femmes-2024-etappe5-wielercafes.nl

foto: Touretappe.nl

Etappe 8: Grand-Bornand - Alpe d'Huez

Op de vooravond van de laatste en beslissende etappe met finish op de Alpe d’Huez is de Avondetappe te gast bij wielercafé La Douce Montagne in Allemond. In 2022 streek de NOS hier ook al 2 dagen neer om verslag te doen van de Tour de France en blijkbaar is dit wielerhotel goed bevallen. Schakel op zaterdag 17 augustus om 22.15 uur in op NPO1 om mee te genieten van de sfeer in Frankrijk.

De tekst gaat onder de foto verder

Deel jouw beleving

Natuurlijk wordt de koers ook live uitgezonden op groot scherm in verschillende wielercafés. ‘Watch the Femmes’ in een wielercafé en deel een leuke foto met ons via Facebook of Instagram @wielercafes!

Deel dit bericht:

Facebook
X
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.